Stress kommer snigende

sadness, depressed, woman

På et eller andet tidspunkt så vil du – eller din partner – blive udsat for stress. Stress kommer snigende og det kan være svært selv at afgøre, om du bare er møgirriteret på alt og alle – eller i virkeligheden går rundt og er aggressiv, fordi du holder inde med at tale om forhold – på jobbet eller i privatlivet – som ikke fungerer for dig. Og så sker der det, at du får hjertebanken og går til lægen. Han konstaterer, at du har stress og anbefaler, at du begynder at se en behandler, der har speciale i stresscoaching.

Stressbehandling virker

Behandleren vil nemlig kunne lære dig at slappe af og at acceptere, at livet ikke altid er en dans på roser. Stressbehandling – se mere her – går nemlig ud på, at du finder ud af, hvorfor du er stresset. Du føler måske, at der er et permanent pres på dig. Og det giver dig stress. Men hvad består presset af? Er det noget med din arbejdsgivers eller din partners forventninger til dig? Eller er det dig, der stiller enorme krav til dig selv? Finder du ud af, hvad din stress skyldes, så kan du faktisk også gøre noget aktivt for at undgå at få stress – og dermed blive rigtigt alvorligt syg.

Derfor skal du selvfølgelig ikke gå til stresscoaching hos hvilken som helst coach. Der er nemlig mange coaches derude på markedet. Nogle kalder sig for lifecoaches. De arbejder ofte med mindfulness og du kan nå langt.

Brug kun certificerede stresscoaches

Det bedste vil dog være, hvis du henvender dig til en coach, der har en certificeret stresscoach uddannelse, så du kan være sikker på, at din coach faktisk ved noget om stress – og har lært at behandle dig.
På den måde sikrer du, at du får den rigtige og mest effektive behandling. Stressbehandling skal nemlig ikke trækkes i langdrag. Den skal hjælpe dig hurtigt.

Hvad handler stresscoaching blandt andet om

Stresscoaching er en type stressbehandling, hvor man arbejder sammen med en coach om at håndtere og reducere stress. Nogle centrale elementer i stresscoaching er:

  • Identificere stressudløsere. Coachen hjælper med at blive bevidst om, hvad der udløser stressreaktioner, fx bestemte personer, arbejdssituationer, tanker eller følelser.
  • Sætte mål. Der opstilles konkrete mål for, hvordan stressen skal reduceres, fx ved hjælp af afspænding, bedre prioritering eller ændring af tankemønstre.
  • Handlingsplan. Coachen støtter i at lave en plan for, hvordan målene kan opnås med konkrete trin og teknikker.
  • Opfølgning. Ved regelmæssige sessioner følges der op på fremskridt, udfordringer justeres planen efter behov.
  • Selvindsigt. Gennem samtale øges selvindsigten om egne mønstre, der bidrager til stress.
  • Redskaber. Coachen introducerer redskaber som afspænding, mindfulness, tidsstyring, der kan afhjælpe stressen.
  • Støtte. Coachen fungerer som en støtteperson i processen med motivation og vejledning.
  • Realistiske mål. Der sættes realistiske mål, så man ikke stresser sig selv yderligere.

Stresscoaching handler således om en struktureret, målrettet indsats ift. stresshåndtering tilpasset den enkelte med rådgivning og støtte fra en coach.

Husk at tjekke vores sitemap!

Scroll to Top