Konkurrencepræget

three men sitting while using laptops and watching man beside whiteboard

Vi lever i en meget konkurrencepræget verden. Vi skal være effektive, producere de rigtige resultater og så skal vi samtidigt vise, at vi kan mere. Det er et stort pres. Mange bukker under – eventuelt med stress – eller med karriereskift. Et af de midler, som vi ret tidligt lærer, at vi skal mestre, er god kommunikation. Det er alfa og omega: Vi bør ikke kommunikere på måder, der forvirrer modtageren af den besked, vi gerne vil have over bordet. Vi bør være klare og præcise i vores kommunikation. Især, hvis den sker skriftligt.

Pas på sarkasme

Sarkasme, fx, kan ikke læses. Men den kan høres. Så sker kommunikationen kun via mails, så skal du passe på med at være sarkastisk, antage eller bare forudsætte, at modtageren forstår dig.

Dette er elementer, som du kan lære meget om, hvis du deltager i et kursus i præsentationsteknik. Sådan et kursus – især hvis det er specialiseret i præsentationer, som kun formidles skriftligt, vil det være rigtigt gavnligt for dig. Men ofte, så følger der også samtaler – det vil sige verbale dialoger – efter en præsentation, som du lige har givet. Der vil være én eller to i skaren, som har spørgsmål. Måske fordi de ikke forstod, at du forsøgte at være morsom – eller sarkastisk.

Kan være generaliseret

Et kursus i præsentationsteknik behøver dog ikke at være ultraspecialiseret. Det kan være mere generelt. Og det kan alligevel hjælpe dig til at få gode resultater i dit daglige arbejdsliv. Sådan et kursus vil nemlig ikke kun give dig tips til at få struktur på den præsentation, som du skal give.

Det vil også lære dig om, hvordan du skal bruge din krop – og din stemme – når du fremlægger. Har du fx tænkt på, at det kan være ret effektivt at tale meget hurtigt, når du skal formidle en besked om, at I skal løfte i flok, men at I også har travlt? Har du tænkt på, at hvis du hvisker, så vil de fleste, der lytter til din præsentation spidse ører, fordi de har en forestilling om, at du fortæller dem insider-informationer, som ingen andre har adgang til – eller viden om?

Dette er bare to eksempler på, hvad du kan lære på et kursus i præsentationsteknik. Og jeg er slet ikke nået til hele emnet, der handler om kropssproget, som du skal – eller kan – anvende under selve oplægget. Det er god viden, som du kan drage god nytte af. Læs også denne artikel.

Indsigt i dig selv

Det er dog ikke kun teknikker, konkrete ’værktøjer’ og små fif, du vil få med dig hjem fra et kursus i præsentationsteknik. Du vil også få en del – måske lidt skræmmende – viden om dig selv. Er du for aggressiv i din argumentation? Er du genert? Er du bare kedelig?

Via rollespil og konkrete fremlæggelser, vil du opdage dine stærke og svage sider. Og det kan du bygge videre på. Uden at det kommer til at gå ud over din karriere. Måske er det lige sådan et kursus, der varer i to eller tre dage, som du har brug for, så du kan komme af med den nervøsitet, der altid får dig til at holde igen.

Husk at tjekke vores sitemap!

Scroll to Top